De onmiddellijke omgeving rond vakantiehuis 't Klein Keuvelhof in Knokke is je uitvalsbasis voor vele activiteiten. Je kan er mooie fietstochten maken richting zee en strand, maar ook natuurreservaat Het Zwin ligt vlakbij. Uiteraard ben je ook snel in de stad om te winkelen of uit eten te gaan.

Het Zwin

Ooievaars in de buurt van vakantiehuis 't Klein Keuvelhof in Knokke

Het Zwin natuurgebied strekt zich uit over Vlaanderen en Nederland, meer bepaald Knokke in België en Cadzand in Nederland. Via de Zwingeul staat het gebied in verbinding met de Noordzee die twee maal per dag het natuurgebied binnenstroomt. Door de dagelijkse invloed van het zoute zeewater bezit de Zwinvlakte een buitengewone fauna en flora die uniek is aan de zuidelijke Noordzeekust. In het Zwin landen jaarlijks duizenden trekvogels. Op hun trek naar overwinteringsgebieden in het zuiden of naar hun zomerse broedgebieden in het noorden, maken ze steevast een tussenstop in Het Zwin. Een wandeling door het natuurgebied is steeds een beleving, op eigen houtje of begeleid door een gids.

Wandelen

Wandelen in de omgeving van vakantieverblijf 't Klein Keuvelhof in Knokke

Start je wandeling vanaf ons vakantieverblijf 't Klein Keuvelhof. Je kan een fikse wandeling maken richting stad, waar je een mooi stuk polders doorkruist. Je kan te voet richting Oosthoek via de Hazegrasstraat of dwars door de polders via de oude grasdijken.

Vanaf de Oosthoek kan je via de Zwinbosjes door naar het strand of richting het Zwin natuurreservaat. We adviseren je graag voor enkele leuke korte of langere wandelingen.

Fietsen

Fietstochten in de buurt van vakantiehuis 't Klein Keuvelhof in Knokke

Knokke-Heist
Knokke-Heist telt 80 km fietspaden. Alleen reeds de bijna 10 km lange tocht over de zeedijk vanaf de Zwinmonding via het Zoute, Knokke, Albertstrand, Duinbergen en Heist is een beleving op zich.

Omgeving Knokke-Heist
Je kan ook de riante polderroute (of een deel er van) volgen, of de fietsroute van het Brugse Ommeland. De mogelijkheden zijn uitgebreid en divers.

Zeeuws-Vlaanderen

Zwinmonding in de buurt van vakantiehuis 't Klein Keuvelhof in Knokke

Je kan heerlijk fietsen vanaf onze vakantiewoning via de Zwinmonding richting Cadzand-Bad in Nederland, om dan zo op het fietspad door de duinen richting Breskens te fietsen. De natuur is er zo mooi en vanop de duinen heb je tijdens je ganse fietstocht een wijds overzicht over de Noordzee. Een pitstop in één van de vele strandbars is een ideaal rustmoment.

Links voor info over de omgeving:

Het ZwinZwinstreek • Knokke-HeistStad DammeStad BruggeCadzand-BadDe KustWesttoerFietsroutes