Skip to content
Klein Keuvelhof 64

Relax or play? Je verblijf start hier!

Zon, zee, strand, … en nog veel meer van wat jij verlangt! Knokke-Heist is natuurlijk de thuis van boetieks, lekkere restaurants en toffe speciaalzaken. Maar wist je dat je er ook kunt watersporten, golfen en fantastische natuurtaferelen ontdekken? Alles ligt op fietsafstand van ’t Klein Keuvelhof. Of neem eens een kijkje over de grens en bezoek Sluis of Cadzand in Zeeland! 

Toffe wandelingen, een gezellig gezinsrestaurant of liever een chique diner? Wij adviseren je graag over het beste wat onze regio te bieden heeft! Vraag er gerust naar bij het inchecken. 

wandelen

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en stap ’t Klein Keuvelhof uit. Je kan een fikse wandeling naar het centrum maken doorheen een prachtig stukje polders, maar ook een tochtje richting Oosthoek is mogelijk. Ga via de Hazegrasstraat of dwars door de polders via de oude grasdijken. Vanaf de Oosthoek kan je via de Zwinbosjes naar het strand wandelen of richting het Zwin natuurreservaat. 

preview_frankieandfish-168

Sfeer opsnuiven

De ‘Place m’as tu vu’ kent iedereen, maar Knokke-Heist heeft nog zoveel meer te bieden! Ga op zondag shoppen in gezellige boetieks, kies voor een royale lunch in één van de gezellige adresjes of geniet van een culinaire avond in een sterrenzaak. Bovendien zijn er het hele jaar door tal van expo’s en topevenementen die zeker de moeite waard zijn! 

Fietsen in Knokke-Heist

Fietsen

Knokke-Heist ontdekken met de fiets? You’re in for a treat! De rit van bijna 10 km over de zeedijk vanaf de Zwinmonding via het Zoute, Knokke, Albertstrand, Duinbergen en Heist is een beleving op zich. In de omgeving kan je de riante polderroute volgen of kan je kiezen voor een route in het Brugse Ommeland! 

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen

Vanaf de vakantiewoning kan je heerlijk fietsen via de Zwinmonding richting Cadzand-Bad (NL) om je verder te laten leiden door de duinen naar Breskens. De natuur is er zo mooi en vanop de duinen heb je tijdens je hele fietstocht een wijds uitzicht over de Noordzee. Een pitstop in één van de vele strandbars is een ideaal rustmoment of ga all the way met een smakelijke ervaring in de concepten van Sergio Herman in Cadzand! 

het Zwin

Het Zwin 

Het Zwin natuurgebied strekt zich uit over Vlaanderen en Nederland, van Knokke tot Cadzand. Via de Zwingeul staat het gebied in verbinding met de Noordzee die twee maal per dag het natuurgebied binnenstroomt. Door de dagelijkse invloed van het zoute zeewater heeft de Zwinvlakte een buitengewone fauna en flora die uniek is aan de zuidelijke Noordzeekust. 

Het Zwin verwelkomt jaarlijks duizenden trekvogels op hun reis naar zuiderse overwinteringsgebieden of bij het terugkeren naar broedgebieden in het Noorden. Je kan samen met een gids het natuurgebied intrekken of het op eigen houtje ontdekken. Hoe dan ook een echte aanrader! 

Brugge

Brugge

Ook Brugge is maar een zucht verwijderd van je nieuwe favoriete uitvalsbasis. Naar hartenlust shoppen, rondkuieren in de stad op zoek naar historische verhalen, een romantisch ritje op de koetsen of een gezellig tochtje op de Brugse Reien? Brugge wordt niet voor niks ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd en is dus zeker en vast een bezoekje waard.

Meer inspiratie opdoen? Neem zeker een kijkje op volgende links! 

Het Zwin • Zwinstreek • Knokke-Heist • Stad Damme • Stad Brugge • Cadzand-Bad • De Kust • Westtoer • Fietsroutes